Cruciale weken voor Oostkamp in het verschiet

Ruben Luyten van Oostkamp wil voorbij Simon Loof © VDB
Redactie KW

De komende weken zijn cruciaal voor KBBC Oostkamp voor het kampioenschap in de Top Division 2A. De resterende wedstrijden worden beter gewonnen om Sijsele, de leider in het klassement, in het vizier te houden.

Na een vrij weekend moeten de spelers zaterdag vol aan de bak tegen Alvasin Belgrade. “Dit wordt geen gemakkelijke opdracht” vertelt kapitein Ruben Luyten (27).

“Belgrade is een stevig geheel en een erg moeilijk te bekampen ploeg. Maar als we nog aanspraak willen maken op de titel zal deze gewonnen moeten worden.”

De vorige wedstrijd tegen Falco Gent ging volledig de mist in. “Al onze verliespartijen hebben hetzelfde patroon.”

“We starten altijd sterk, maken een kloof van 15 punten en gooien die dan te grabbel in de tweede helft. Ik heb de indruk dat we soms onszelf aan het kloppen zijn. Als ik ons mag vergelijken met de leider Sijsele, dan is die ploeg veel constanter in zijn prestaties. Volgende maand komen ze hier op bezoek en hopelijk is het kalf dan nog niet verdronken. Ginds hebben we een mooie demonstratie gegeven en hopelijk kunnen we dit hier thuis nog eens herhalen.”

De toekomst van de kapitein blijft in Oostkamp. “Ik heb net een jaar bijgetekend. Ik voel mij hier uitstekend. Als we dit jaar de promotie missen, zal het voor volgend jaar zijn. Met Jules Robijns van Sijsele hebben we er toch een mooie versterking bij” besluit hij. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier