Corporatieve ploeg Bevers Oedelem pakt de dubbel

De finalisten
Redactie KW

De corporatieve basketbalfederatie van West-Vlaanderen organiseerde afgelopen donderdagavond de bekerfinale tussen Oplawaai Beernem en Bevers Oedelem. Dat laatste team trok aan het langste eind en mocht zich na afloop van de reguliere competitie ook al kampioen noemen.

Het werd een aangenaam kijkstuk waarbij de twee teams elkaar geen duimbreed toegaven. Beernem startte wel het best en liet onmiddellijk een 7-0 optekenen, maar gaandeweg kwam Oedelem weer in de wedstrijd. Op het eind van het eerste quarter stond het nog 17-16 voor Beernem. Zelfde beeld in het tweede kwart. Beide teams namen afwisselend het initiatief en bij de rust leidde Beernem nog met 34-31. De tweede helft was voor Oedelem, dat de foutjes van Beernem afstrafte. Voornamelijk in het laatste quarter was het meesterschap van Bevers Oedelem duidelijk en het won dan ook de wedstrijd met 56-64.

Andre Vandermeersch, coach van Beernem, kan de ontgoocheling wel enigszins plaatsen. “Deze ploeg is pas vorig jaar tijdens de zomer ontstaan uit een aantal spelers en oud-spelers van Racing Brugge”, vertelt hij. “De helft van hen woont en werkt nog in het Brugse en de andere helft komt uit Gent. Daarom hebben we voor onze thuisbasis in Beernem gekozen. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit resultaat. In de halve finale van de play-offs van de competitie verloren we ook al tweemaal van dit Oedelem waardoor we vierde werden. Maar het is vooral het plezier dat bij ons de voorkeur geniet”, besluit hij.

Een opmerkelijke pion bij winnaar Oedelem was Jan Plasman (32), die ook nog voor Avanti Brugge uitkomt. “Maar dan enkel voor de beker hé”, lacht hij. “Dit was sportief een van de beste wedstrijden van het seizoen. Iedereen is ervoor gegaan en ook onze tegenstander uit Beernem verdient alle lof. Misschien ging het soms even tot op het randje, maar er nooit over. We kennen elkaar natuurlijk door en door en zo’n wedstrijden zijn leuk om te spelen. Daar doen we het voor.”

Het laatste woord is voor François Ghys, voorzitter van de corporatieve basketbalfederatie. “Voor mij was dit Beernem een verrassing van formaat”, stelt hij. “Ik had een walk-over van Oedelem verwacht, maar gelukkig is dit niet gebeurd.” Deze competitie zit duidelijk in de lift. “We hebben een heel mooi seizoen achter de rug. Er waren heel weinig forfaits en geen enkele uitsluiting. Volgend seizoen komen er in principe nog twee teams bij, één van Oostkamp en één van Oostende. Dat betekent dat we dan met 18 ploegen aan de slag kunnen. Naar alle waarschijnlijkheid weer in het systeem van noord-zuid, maar dat wordt pas later definitief beslist”, besluit voorzitter François Ghys. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier