Castors Braine treft Ekaterinburg van Emma Meesseman in poulefase

05/07/18 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:12

Castors Braine kent zijn tegenstanders in de groepsfase van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams, na de loting van donderdag in het Duitse München.

Castors Braine treft Ekaterinburg van Emma Meesseman in poulefase

Emma Meesseman. © BELGA

De Waals-Brabantse club is in groep A ondergebracht, samen met het Ekaterinburg van Emma Meesseman, de titelverdediger. De Tsjechische kampioen USK Praag, de Franse kampioen Bourges, de Italiaanse kampioen Schio en de Poolse kampioen CCC Polkowice zijn de andere opponenten van Castors Braine. De twee overige plekken worden ingenomen door winnaars van de barragewedstrijden.

De Belgische landskampioen neemt voor de derde keer in de clubgeschiedenis deel aan de EuroLeague. Castors Braine strandde de voorbije twee keer in de groepsfase, zonder vangnet van de FIBA EuroCup.

Er wordt gespeeld in twee groepen van acht. De eerste vier van elke groep gaan naar de kwartfinales, de nummers vijf en zes worden opgevist in de FIBA EuroCup. Hind Ben Abdelkader treedt met Hatay aan in groep B. Het reguliere seizoen begint op 24 oktober.

In de FIBA EuroCup belandde Sint-Katelijne-Waver in een zware poule. De Belgische vicekampioen neemt het op tegen Basket Landes en Tarbes uit Frankrijk. De vierde ploeg in de groep is Elfic Fribourg, de Zwitserse landskampioen die dit seizoen gecoacht wordt door Jan Callewaert (ex-Waregem).

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!