BT Kortemark staat voor beslissende match

Martijn Vancayseele © Foto Kurt
Redactie KW

BT Kortemark verloor vorig weekend ondanks een goede wedstrijd van het sterke Wervik One met 47-67. Zaterdag staat de cruciale wedstrijd op bezoek bij Alumes Moorsele One op de agenda.

Martijn Vancaysele hoopt op winst, zodat de operatie redding nu eindelijk uit de startblokken schiet. Tegen BBC Wervik One verloor BT Kortemark met een twintiger verschil. “Je kan moeilijk zeggen dat het goed was als je verloor”, zegt Martijn Vancaysele. “Wervik is een sterke tegenstander en dat is ook gebleken. Ze draaien niet voor niets mee aan de top van de rangschikking. We hebben geprobeerd om zolang mogelijk mee te spelen, maar ze waren toch een maatje te groot. Ik was in ieder geval wel blij dat we het veel beter gedaan hebben dan in de heenmatch. Dat toont dat we sindsdien als ploeg geëvolueerd zijn. Het enige jammere is dat we Niels Vandersyppe in de tweede helft met een blessure zagen uitvallen. We zullen hem zeker missen in de resterende matchen.”

De partij van zaterdag op bezoek bij Moorsele is haast die van de laatste kans. “Het is inderdaad wellicht over en uit als we die match verliezen. We zullen heel hard ons best doen om de zege te pakken. Met drie geblesseerden langs de zijlijn is dat echter niet vanzelfsprekend en het is sowieso al een moeilijke wedstrijd. We gaan ervoor en dan zien we wel wat zaterdagavond brengt. We wisten toen we aan dit seizoen begonnen dat het een moeilijk jaar ging worden. Naar vierde degraderen is geen ramp, maar we blijven het liefst in derde. Het basket is er properder en het gaat ook een stuk sneller.”

Ook voor Vancaysele was het al een heel moeilijk seizoen. “De eerste helft van het seizoen was ik ongelofelijk op de sukkel. Ik had enorm veel last van een zware ontsteking aan de knie. In het begin was dat af en toe even beter, maar niet genoeg, waardoor ik zou stoppen met sporten. Ondertussen is het al beter, maar het is zeker nog niet helemaal weg”, besluit Martijn Vancaysele. (BV)

Zaterdag 3 februari om 18.30 uur: Alumes Moorsele One – BT Kortemark One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier