Broers Benoot gaan van Zedelgem Two naar One

De broers Dieter en Jeroen Benoot, respectievelijk coach en speler van Zedelgem Two. (Foto BV)
Redactie KW

In vierde provinciale A zijn bij Zedelgem Two twee broers Benoot actief: coach Dieter en speler Jeroen. Met de Two zijn ze nog in de running voor de tweede plaats dit seizoen. Maar volgend seizoen maken ze beiden de overstap naar de One, die zo goed als zeker degradeert naar derde provinciale.

“Ik zat bij het voetbal vaak op de bank en was dat moe. Daarom begon ik met basketbal. Ik was toen al veertien jaar, wat relatief laat was om nog te beginnen”, opent Dieter (38). “Ik begon bij Zedelgem maar ben uiteindelijk al bij heel wat ploegen actief geweest. Een van de hoogtepunten in mijn carrière was ongetwijfeld mijn passage bij Oostkamp in derde klasse. Maar dat niveau was net iets te hoog gegrepen voor mij. Daarna ging ik naar ploegen die, raar maar waar, heel vaak failliet gingen of hun ploeg in de hoogste reeks opdoekten: ploegen zoals Oedelem, Gullegem en Bissegem. Maar nu zit ik hier terug waar het begon, bij Zedelgem.”

Oudere broer gevolgd

“Ik begon met basketbal door mijn oudere broer”, antwoordt Jeroen (33). “Ik volgde mijn broer ook naar de Oostkampse jeugd en speelde daarna nog bij Duinbergen en Melle. Nu ben ik al een jaar of zeven terug actief bij Zedelgem. En zolang ik fysiek in orde blijf, doe ik er telkens nog een jaartje bij.”

Zedelgem Two staat momenteel samen met Gistel Five op een gedeelde tweede plaats in het klassement van vierde provinciale A. Zedelgem verloor de terugwedstrijd met 48-39 maar won gelukkig de heenwedstrijd met ruimere cijfers, 63-49. Hierdoor heeft Zedelgem momenteel voorrang voor eventuele testwedstrijden na de competitie. De Panne is met nog twee wedstrijden te spelen ongeslagen en is nu al zeker van de titel. “We hadden een echte offday tegen Gistel”, zegt Jeroen. “We kwamen vijftien punten achter”, vervolgt Dieter. “Ik heb ze toen eens goed wakker geschud maar we bleven maar aan misschien 25 procent afwerken. Gelukkig konden we de schade nog beperken.”

Geolied geheel

“Volgend seizoen gaan we in ieder geval samen aan de slag bij de One in derde provinciale”, gaat Dieter verder. “Ik als coach en Jeroen gaan we goed kunnen gebruiken onder de borden. De ploeg zal een mix worden van spelers die nu bij de One spelen en een aantal spelers van de Two die de overstap gaan maken.” Jeroen: “De samenwerking tussen ons gaat vlot. Dieter kan als coach echt bouwen aan een ploeg tot die als een goed geolied geheel speelt. Dat is ook de sterkte van de ploeg dit seizoen en dat vertaalt zich in de resultaten. Daar wordt op training hard op gewerkt. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar in derde een vervolg aan breien.”

(BV)

Zaterdag 17 maart om 18.30 uur: Zedelgem Two – Koksijde Three

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier