Bram Lapere (U12 Olympos Marke): “Tickets voor NBA gekocht”

Redactie KW

De U12 van Olympos Marke zijn aan een goed seizoen bezig. Eén van de spelers in dat team is Bram Lapere. Toen Bram zes jaar geleden voor basketbal koos, was mama Anja Duquesne heel blij met die keuze.

“Ik speel basketbal van toen ik in het derde kleuter zit”, zegt Bram. “Ik koos onmiddellijk voor basketbal en probeerde geen andere sporten uit. Ik opteerde voor deze sport omdat ik die absoluut niet kende en het eens wou proberen. Na een training bij Olympos Marke was ik meteen verkocht”, vertelt de 11-jarige Bram, die in het zesde leerjaar zit in de school Het Open Groene Marke. “Ik was tevreden dat Bram voor basketbal koos“, pikt mama Anja Duquesne in.

“In de kerstvakantie gaan we naar een match tussen de New York Knicks en de San Antonio Spurs kijken”

“Ik was vroeger een groot basketballiefhebber. Ik was op jonge leeftijd een fervent supporter van het toenmalige Olbak Bissegem (nu K-BT Kortrijk, red.). We hadden het zelfs zo hard te pakken dat we jaren later naar de thuismatchen van Racing Mechelen gingen kijken. Het was de periode van Struelens als speler en Van Kers als coach. We zagen bijna alle Europese thuismatchen. De liefde voor het basketbal verwaterde wat later, tot Bram begon met deze sport”, aldus de mama, die zelf nooit heeft gebasket.

Bram houdt wel van het spelletje. “Lay-ups zijn mijn specialiteit. Aan mijn shot moet ik nog hard werken. Verdedigen is ook wel iets wat ik al redelijk onder de knie heb en graag doe. Ook in de matchen lukt dat goed. Onze coach let op alles en dat is wel fijn als we vooruitgang willen maken”, aldus Bram.

Ikzelf ben fan van NBA-team Cleveland. LeBron James en JR Smith zijn mijn favoriete spelers. In de kerstvakantie gaan we met het gezin naar Amerika en we hebben tickets gekocht voor de match tussen de New York Knicks en de San Antonio Spurs. Daar kijk ik enorm naar uit“, besluit Bram. (BWL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier