Bondscoach Mestdagh hinkt op twee gedachten voor WK-duel tegen Spanje

Coach Philip Mestdagh baalt om de nederlaag. © BELGA
Redactie KW

Daags na het nipte verlies van de Belgian Cats op het WK tegen Japan, overheerste bij bondscoach Philip Mestdagh een dubbel gevoel. Hij is tevreden met de manier waarop de Belgische basketvrouwen zich weerden, maar baalt anderzijds om de nederlaag.

“Ik ben zeker dat de speelsters ontgoocheld zijn. We hadden minstens twee keer de mogelijkheid om de match te winnen, op het einde van de reguliere speeltijd en in de verlenging. Maar we hebben dat niet gedaan en daardoor missen we misschien de tweede plaats. Die zou ons op papier een minder moeilijke tegenstander opleveren in de kwalificatiematch voor de kwartfinale.”

Tenzij de Belgen dinsdagavond stunten tegen Europees kampioen Spanje, bovendien de runner-up van het laatste WK en de Spelen, worden ze derde in hun groep. Dan moeten ze voorbij China of Senegal om de laatste acht te halen.

Reserve inbouwen

Mestdagh belooft Spanje “de zege niet cadeau te doen”, maar wil anderzijds ook wat reserve inbouwen met het oog op de barrages.

“We moeten realistisch zijn. Het (een zege, red.) zou een enorm exploot zijn. Daarnaast zijn we een klein land en bestaat de kans dat onze barragematch in het begin van de dag wordt gepland, dus zo’n achttien uur na de partij tegen Spanje. Je moet verstandig zijn en voorzichtig zijn met de minuten van je sleutelspeelsters. Ann Wauters reageerde goed na haar knieproblemen maar we gaan geen risico nemen. Ze zal deelnemen aan de opwarming maar niet spelen omdat we haar zo goed mogelijk willen klaarstomen voor de barrages.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier