BM Waregem nipt onderuit tegen Gembo

Thomas Foucart tussen vier Gembo-spelers. © ELD

Bent Merkschoenen Waregem moest in de eerste wedstrijd van de finale in de play-offs maar nipt de duimen leggen tegen Gembo Borgerhout. Na een spannende slotfase waren de gastheren net iets trefzekerder. Het werd 75-70.

Waregem schoot verschroeiend uit de startblokken en kwam na ruim vier minuten 2-12 op voorsprong. Gembo was echter niet onder de indruk en sloop na 10 minuten spelen voorlangs: 19-17. In de tweede periode bleven beide ploegen lang aan elkaar gewaagd tot Wachowiak de thuisploeg een zespuntenkloof bezorgde: 36-30. De bezoekers bleven aanklampen en gingen de rust in met 39-34. Gembo kwam het best uit de kleedkamer en via de onvermijdbare Wachowiak kwam het tot maximaal 12 punten voor: 61-49. Waregem liet de kloof niet groter worden en ging met tien punten in het krijt de slotperiode in. Onder impuls van Alex Tuluka zetten de roodhemden een slotoffensief in en dat loonde. Met nog zes minuten op de klok stond het 65-63. Dichter kwamen de bezoekers niet meer. Gembo liep opnieuw tot 9 punten uit maar via Samaey kwam BM terug tot 73-70 met nog 13 seconden op de klok. Vanacken mocht de eindstand op het bord zetten, 75-70. Verdienstelijke partij van de West-Vlamingen die zondag om 17.00 uur in De Treffer arena gaan proberen een belle uit de brand te slepen.

Quarterstanden: 19-17/39-34/61-51/75-70

Speelden: De Lepeleire 5, Samaey 6, Van Hulle 10, Guillemyn 15, Foucart 6, Dhondt 11, Tuluka 12, Linskens 5.