BM Waregem langs Melco Ieper naar halve finales play-offs

Bent Merkschoenen Waregem won ook de tweede wedstrijd van Melco Ieper (53-68) en gaat naar de halve finale van de play-offs.

Melco had in de terugwedstrijd 14 punten goed te maken. Al in de aanvangsfase van het eerste quarter keek Melco tegen een achterstand aan. Mestdagh opende dan wel de score voor Melco maar dan kleurde Waregem de wedstrijd. Samaey miste nog een driepunter voor Waregem in de slotfase van de eerste 10 minuten waardoor de kloof nog bespeelbaar was voor Melco: 16-21. Daens bracht Waregem meteen in het tweede quarter met een driepunter op 16-24. Melco kon nog even in het spoor blijven van Waregem maar dan brachten Van Vooren, Naudts en Samaey Waregem aan de rust op een confortabele 22-36.

Dobbelaere opent het derde quarter voor Ieper, Van Vooren van Waregem antwoordt meteen 24-39. Het volledig derde quarter hangt de voorsprong van Waregem rond de 10 punten, Melco verliest wel nipt dit quarter met 15-16 . In het laatste quarter gebeuren geen wonderen meer, Bent Schoenen Waregem controleert en mag zich opmaken voor de halve finale in de play offs.