Beslissende rebound van Mwema bezorgt Oostende de zege

Coach Dario Gjergja werd uitgesloten. © (Foto Belga)
Redactie KW

Met één punt verschil heeft Filou Oostende de moeilijke verplaatsing naar de hoofdstad goed afgerond. De Gjergja-boys wonnen met 83-84 tegen Brussels en blijven leider.

In Brussels miste Oostende TJ Williams die een verrekking aan de kuit opgelopen had. Chase Fieler maakte zijn heroptreden na een kneuzing aan de schouder. Jean-Marc Mwema maakte zijn competitiedebuut nadat hij drie weken out was wegens een knieblessure. Oostende nam de beste start en leidde na het openingskwart met 18-21. Halverwege was die voorsprong meer dan verdubbeld tot tien eenheden: 37-47.

De titelverdedigers controleerden ook het derde quarter en leken aan het halfuur zegezeker. Ze leidden met 58-71 met nog tien minuten op de klok. Furieus vatte de thuisploeg het vierde bedrijf aan. Bij 74-73 namen ze zelfs de leiding over. In dat vierde schuifje sloot ref Vanhoye coach Gjergja na twee technische fouten in korte tijd. Meer zelfs, het verschil groeide naar drie eenheden: 83-80. Djurisic scoorde 83-82 en werd ook foutief aangepakt. Hij miste zijn bonusvrijworp maar Mwema plukte de aanvallende rebound en voegde een tweepunter aan de score toe: 83-84. Brussels kon uit zijn laatste aanval niets meer puren.

De Montenegrijnse international Nemanja Djurisic was met 23 punten, 5 rebounds en 5 assists een essentiële speler in deze overwinning. Jean-Marc Mwema plukte 6 rebounds, Dusan Djordjevic deelde zes assists uit en Loïc Schwartz was goed voor 3 steals.

Volgende vrijdag wacht er de klassieker in Charleroi maar eerst is er de Europese openingsmatch in de Champions League, woensdagavond thuis tegen Promitheas Patras uit Griekenland.

(PR – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier