Belgian Cats trappen voorbereiding op gang zonder Ann Wauters en Julie Vanloo

Julie Vanloo (rechts) is out met een voetblessure. © BELGA
Redactie KW

De Belgische nationale vrouwenbasketploeg speelt dit weekend twee oefeninterlands tegen Griekenland ter voorbereiding op het WK in Tenerife (22-30 september). Bondscoach Philip Mestdagh zal hierbij niet kunnen rekenen op de revaliderende Ann Wauters en Julie Vanloo, out met een voetblessure. De eerste ontmoeting staat zaterdag (om 19 uur) in Wevelgem op de planning, de tweede volgt zondag (18.30 uur) in Charleroi.

Twintig Belgian Cats begonnen medio augustus aan de WK-voorbereiding. Van die voorselectie vielen intussen youngsters Billie en Becky Massey, Marie Vervaet en Lore Devos af. Ann Wauters sukkelt al sinds december met de knie en heeft pas donderdag de training hernomen. “Zij speelt dit weekend niet”, verduidelijkt Mestdagh. “Julie Vanloo staat dan weer aan de kant met een voetblessure. We zijn ongeduldig om de wedstrijden te basketten. Trainen is een ding, maar competitie spelen toch nog iets anders.”

Mestdagh kan grosso modo dezelfde spelersgroep oproepen als degene die vorig jaar EK-brons veroverde in Tsjechië. Captain Sofie Hendrickx zette een punt achter haar interlandcarrière, terwijl de jonge Julie Allemand bij de kern kwam. “We moeten dus niet van nul vertrekken, waardoor we veel tijd winnen“, verklaart de bondscoach. “Dat is heel belangrijk om vooruitgang te boeken. We zetten in op stabiliteit en continuïteit. Griekenland, waartegen we op het EK de kleine finale wonnen, vormt een mooie herinnering. Ik krijg nog kippenvel als ik aan het toernooi terugdenk.”

Na de partijen tegen Griekenland trekken de Cats naar het Spaanse Valencia voor een oefentoernooi tegen Spanje, Frankrijk en Letland vooraleer in eigen land Turkije (7 en 8 september) en Argentinië (14 en 16 september) partij te geven. Op het WK zijn de Belgen ingedeeld in een groep met Spanje, Japan en Puerto Rico.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier