Belgian Cats in volgende twee kwalificatiewedstrijden zonder Ann Wauters

21/01/18 om 23:45 - Bijgewerkt om 23:44

De Belgian Cats kunnen voor hun volgende twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019, op 10 februari in Tsjechië en op 14 februari in Kortrijk tegen Zwitserland, niet rekenen op Ann Wauters, die eind december aan de knie geopereerd werd. "Mijn revalidatie loopt begin februari af, maar die twee wedstrijden komen nog net iets te vroeg", verklaarde de 37-jarige center.

Belgian Cats in volgende twee kwalificatiewedstrijden zonder Ann Wauters

Ann Wauters speelde destijds voor Castors Braine. © a-Belga

In de selectie van veertien speelsters die coach Philip Mestdagh zondag bekendmaakte is Wauters vervangen door de 17-jarige Billie Massey. De speelster van Sint-Katelijne-Waver maakt haar debuut bij de Belgian Cats, die op 5 februari de voorbereiding op de twee kwalificatiewedstrijden aanvatten.

In hun eerste twee wedstrijden waren de Belgen te sterk voor Zwitserland (56-85) en Duitsland (103-60). De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes spelen in 2019 de eindronde in Letland en Servië. Op het vorige EK, in juni van dit jaar in Tsjechië, veroverden de Belgen brons.

(Belga)

Selectie: Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Julie Vanloo (Lyon ASVEL/Fra), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Kim Mestdagh (Salamanca/Spa), Antonia Delaere (Castors Braine), Marjorie Carpréaux (Castors Braine), Sofie Hendrickx (Namen), Kyara Linskens (Nymburk/Tsj), Hanne Mestdagh (Namen), Heleen Nauwelaers (Mondeville/Fra), Jana Raman (Kangoeroes Willebroek), Jaleesa Maes (Luik Panthers), Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!