BCO-speler Mike Myers: "Veel boeiende zinnen op mijn lichaam getatoeëerd"

11/05/18 om 14:35 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 14:36

Aanvallend sterk en mobiel maar defensief niet zomaar opzij te zetten door zijn stevig lichaam: met dit profiel zet Mike Myers (25, 2m06) knappe prestaties in de EuroMillions Basketball League neer. Als zijn buikspierblessure binnenkort voltooid verleden tijd is, hoopt hij in de play-offs Oostende naar een zevende landstitel op rij te sturen.

Het eerste overzeese seizoen van Mike Myers liep niet van een leien dakje. Hij opende de competitie 2015-2016 bij het Fins Helsinki Seagulls, hij verhuisde in oktober naar Avis Rampla uit Estland (waarmee hij onder meer in de Baltic League speelde) en trok een maand later naar het Franse JSA Bordeaux. In november 2015 was Mike Myers al aan zijn derde Europese club toe. Bij Bordeaux kende hij een degelijk seizoen met 16,8 punten (56,8 procent veldkorven en 60 procent vrijworpen) en 8,7 rebounds als gemiddelden. Na dat seizoen trok hij naar de gewezen Italiaanse landskampioen Siena die wegens financiële problemen in tweede klasse aantrad. In 28 wedstrijden telde Myers er gemiddeld 16 punten en 8,9 rebounds met 53,9 procent veldkorven en 55,1 procent vrijworpen. "Daar kende ik veruit een beter seizoen dan het eerste jaar bij drie verschillende clubs", zegt Myers. Meteen kwam er meer stab...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!