BC Oostende verslaat Pepinster in eerste match play-offs

© VDB
Redactie KW

Het werd 86-70 in de eerste thuismatch.

Landskampioen BC Oostende was dit seizoen ongenaakbaar in de nationale competitie en trok die lijn ook door in de Final Round. Het team van coach Dario Gjergja mocht woensdagavond bijgevolg als trotse leider de eerste wedstrijd van de kwartfinale in de play-offs in de eigen Sleuyter Arena spelen tegen het nummer acht Verviers-Pepinster.

Een matige opkomst voor dit treffen, waarin de Wolven allerminst een hapklare brok zouden zijn voor BCO. Voor aanvang werden MVP Pierre-Antoine Gillet en ‘star of the coaches’ Dusan Djordjevic in de bloemetjes gezet. In een uiterst gelijkopgaande eerste helft kon de kustploeg nooit afstand nemen van de bezoekers. Verder dan een zespuntenbonus na een bom van Ponitka kwam Oostende immers niet voor de rust (21-15). Een sterke Jankovic onder de korf hield Pepinster voortdurend in de match. Oostende hield na het tweede kwart slechts drie eenheden over (41-38).

Tweede helft op scherpst van de snee

De tweede helft was er één op het scherpst van de snee. Nadat Olasewere de bordjes in evenwicht bracht met een driepunter (41-41), stuwden Gillet en co door naar een eerste tienpuntenbonus (52-42). Maar de Wolven vochten terug en kwamen na een 3-14-tussenspurt zowaar voor het eerst op voorsprong (55-56). Uitblinker Serron nam zijn team op sleeptouw. De jonge Belg, goed voor 19 punten, werd geruggensteund door Ponitka, waarmee de definitieve kloof een feit was bij 70-60.

De slotfase van de partij werd nog ontsierd door een vechtpartij toen een doorgebroken Ponitka foutief werd afgestopt. De Pool werd hierbij zelf van het veld gestuurd met een tweede technische fout en zag ook boosdoener Olasewere richting kleedkamers vertrekken. Sportief manager Philip Debaere werd eveneens uitgesloten toen hij de gemoederen probeerde te bedaren. Na enkele minuten werd de wedstrijd hervat met enkele vrijworpen aan beide zijden. Opdracht 1 vervuld voor de landskampioen. Vrijdagavond volgt al de terugmatch in Pepinster, waar BCO het ticket richting halve finale misschien meteen al kan bemachtigen.

Quarters: 24-21, 17-17, 17-18, 28-14.

BC Oostende: Serron 19, Gillet 8, Berggren 13, Ponitka 15, Boukichou 8, Djordjevic 6, Marnegrave 4, Archie 2, Salumu 4, Prince 7

Pepinster: Libert 9, Olasewere 10, Holcomb-Faye 8, Jankovic 18, Wilkins 4, Besovic 4, Lemaire 6, Hazard 0, Freeman 11.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier