BC Oostende verliest Jean Salumu en de match

© VDB
Redactie KW

Een offensief uitermate zwak BC Oostende, dat defensief wel bij de les was, moest het hoofd buigen tegen Avellino, leider van Italiaanse Serie A. Oostende verloor met 51-61.

Na de opener van Fesenko stuurde Salumu, kapitein bij afwezigheid van Djordjevic, zijn team met drie vrijworpen en een tweepunter naar 5-2. De Italianen zochten hun heil in een dode minuut na een bom van Mwema: 13-6. Na het openingsquarter stapte Salumu wegens krampen in de onderrug naar de kleedkamer. Zijn match was voorbij. Ondertussen hadden drie Italiaanse bommen de kloof gedicht: 17-17. Mwema en Kesteloot knutselden voorbij de driepuntlijn een 28-22-voorsprong in mekaar. De lage 31-29-rustscore vond niet alleen zijn oorzaak in de stevige defensie, maar ook in de ellende bij beide teams aan de vrijworplijn.

Halfweg het derde quarter keken de Oostendse torens Jekiri en Myers tegen hun derde fout aan. Dat Myers en Schwartz elk twee vrijworpen bij 37-40 onbenut lieten, maakte de opdracht voor Oostende niet eenvoudiger. Naar het halfuur toe bouwden Zerini en Wells een 38-45-verschil uit. De offensieve onmondigheid van Oostende in het derde quarter drukte zich in harde cijfers uit: 3 op 8 tweepunters, 0 op 8 bommen en 1 op 6 vrijworpen. In het vierde quarter liet Avellino de prooi niet meer los. Myers legde de 51-61-eindstand vast.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier