BC Oostende verliest finale U19 op X-mas Tournament

BC Oostende moest de duimen leggen voor te sterke Limburg United. © ELD
Redactie KW

Vrijdag werd in de sporthal Lange Munte de finale gespeeld van het internationale X-mas Tournament. Drie West-Vlaamse teams stonden in de finale.

In de finale bij de heren U19 nam BC Oostende het op tegen Limburg United. Daarin bleek al vlug dat BCO een maatje te klein was. Het werd 44-83. In de halve finale schakelde BCO nog Antwerp Giants uit met 86-76.

Bij de dames U19 ging de zege naar Sint Katelijne Waver. SKW versloeg BBA Ludwigsburg met duidelijke 72-22-cijfers. Aan die zege zat een West-Vlaams randje met Billie en Becky Massey uit Oostende, en de Roeselaarse Kyra Billiaert. DS Waregem werd vierde.

DS Waregem haalde het niet bij de U17 meisjes.
DS Waregem haalde het niet bij de U17 meisjes.© ELD

Bij de U17 heren nam BC Oostende het op tegen Zaza Pachulia ACA uit Georgië. BCO moest maar nipt de duimen leggen. Het werd 93-90. Ook DS Waregem haalde het niet bij de U17 meisjes. Tegen Basket ACA uit Belgrado werd het 69-47 na een verdienstelijke partij.

Bij de U17 heren nam BC Oostende het op tegen Zaza Pachulia ACA uit Georgië.
Bij de U17 heren nam BC Oostende het op tegen Zaza Pachulia ACA uit Georgië.© ELD

Bij de U14 jongens haalde Team Fikeo het van Limburg United met 70-61. Bij de meisjes was het Turkse team van Fenerbahce de winnaar. Tegen Notre Dame Leuven werd het 42-52.

Frenchy Phenoms haalde het tegen Uccle Europe met 44-26 bij de U12 gemengd. Ook bij de U10 ging de zege naar het Franse Frenchy Phenoms. Tegen Limburg United werd het 30-23.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier