BC Oostende schenkt thuisvoordeel van Supercup-wedstrijd aan het bevriende Bergen

© BELGA
Redactie KW

BC Oostende grijpt zijn kans niet om de Supercup zaterdagavond 22 september in eigen huis te organiseren. Verliezend bekerfinalist Bergen kreeg een ja op zijn voorstel aan Oostende en aan de liga om het evenement in zijn mons.arena te Jemappes te organiseren.

“Sinds enkele jaren heeft de landskampioen prioriteit om de Supercup in eigen zaal te organiseren. Maar het is geen verplichting. Sinds die wedstrijd niet meer in Knokke-Heist plaats heeft, had het duel drie jaar op rij telkens in Oostende plaats. Het leek ons goed om dit evenement ook eens in Bergen te organiseren”, zegt Thierry Wilquin, general manager van Bergen. “We deden het voorstel aan BCO en aan de liga. Vermits Bergen en Oostende al lang een goede band hebben, bereikten we snel een akkoord.”

Oostendse supporters grommen wel dat de kans op een nieuwe trofee moeilijker wordt door het thuisvoordeel af te staan. “Natuurlijk zien wij in de organisatie in onze arena ook een sportief belang”, beseft Thierry Wilquin. “Iedereen herinnert zich het verschil van één puntje in de bekerfinale. Ons team krijgt eind september een nieuwe kans om een trofee te winnen.”

Voorzitter Johan Verborgh (BC Oostende) bevestigt wat Thierry Wilquin zegt. “Met veel plezier zouden we die Supercup organiseren. Maar toen kwam die vraag van Bergen. UIteindelijk namen we een weloverwogen beslissing. Het kadert binnen de goede relaties tussen de clubs en de liga. We gunnen het Mons, een bevriende club, om ook eens die organisatie op zich te nemen. Onze supporters moeten nu inderdaad wat verder rijden om die match te volgen. Ik begrijp dat er supporters zullen grommen. Maar we zullen hen in de loop van het komende seizoen nog veel verwennen. Bergen heeft dan wel het huisvoordeel voor die Supercup-wedstrijd. Toch is het de bedoeling dat wij opnieuw die trofee winnen“, benadrukt Johan Verborgh.

Ook Gunther Vanpraet van de TaskForce van BC Oostende verdedigt de beslissing duidelijk. “In het belang van het Belgisch basketbal hebben we met het voorstel van Bergen ingestemd. Je moet overal fans kunnen werven”, zegt Vabpraet. “Als 19-voudig kampioen en bekerwinnaar moet je ook durven handelen in het belang van je sport; Het is onze moral duty waarvan alle ploegen later beter worden.”

Door die nieuwe locatie stelt Oostende tegen zijn gewoontes in dus zijn vernieuwd team één week voor de seizoensaanvang niet in de eigen arena voor. Oostende was de drie voorbije jaren gastheer voor de Supercup.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier