BC Oostende opent oefencampagne met een zege

Na de wedstrijd namen spelers en staff tussen de supporters plaats voor een bijzondere groepsfoto.

Het vernieuwde BC Oostende, nog zonder Buza en Djurisic, won zondagnamiddag op zijn fandag met 76-58 van de Britse kampioen Leicester Riders.

Nieuwkomer Djurisic speelde nog niet mee wegens een overbelasting aan de knie. Buza was ook niet speelklaar want hij had op training een enkelverzwikking opgelopen. Coach Gjergja plaatste Williams, Lasisi, Desiron, Kesteloot en Fieler in de basis-vijf.

Na vijf verkennende minuten (10-9) sprintte Oostende in het initiële kwart naar een 25-11-voorsprong weg. Dat verschil bleef gedurende het tweede kwart ongeveer (33-22 en 43-30) behouden. Williams verdeelde het spel lekker en ook Desiron viel meteen in de smaak van het publiek. Maric plukte de rebounds heel graag. Met 8 punten aan 50 % en 3 rebounds was Lambrecht voor de rust al een blikvanger.

Het was ook Lambrecht die iets voor het halfuur zijn team aan een voorsprong van twintig punten hielp: 60-39 in de 29ste minuut. De Zeekapiteins domineerden rustig verder de match waarin ze bij 68-43 een maximale voorsprong van 25 eenheden telden. Uiteindelijk won Oostende zijn eerste oefenmatch met 76-58. Tim Lambrecht, van wie Oostende komend seizoen veel verwacht, zette de beste matchprestatie neer met 18 punten aan 50 % en 8 rebounds in 22’54”. De match verliep ook heel fair met slechts 11 fouten bij Oostende en 12 voor de Britten.