BC Oostende na moeilijke match al zeker van halve finales

Redactie KW

Oostende en Charleroi bekampen mekaar vanaf woensdag in de halve finales van de play-offs. Vrijdag won Oostende met 90-96 zijn tweede kwartfinale in Pepinster.

De Zeekapiteins grepen Les Pepins meteen bij de keel en leken na 17 minuten zegezeker. Dominic Archie had de Oostendenaars aan een twintiger-voorsprong geholpen : 32-52. In een paar dolle minuten halveerden Jankovic en Lamaire dat verschil echter tot een 46-56-rustscore.

Oostende was niet onder de indruk van die inspanning. Ponitka en Serron duwden vroeg in het derde kwart de score naar 46-61. Toen ontploften Jankovic, Freeman en Holcombe. Hun stevige achtervolging nam steeds grotere vormen aan. Bij 63-64 ontsnapte Oostende nog even maar Wilkins zorgde aan 82-82 toch voor evenwicht. In vijf boeiende slotminuten, waarin vijf spelers hun vijfde fout hoorden, slaagde de thuisploeg er niet in de leiding over te nemen. Holcombe hield beide teams bij 88-88 in evenwicht. Een bom van Gillet,een vrijworp van Boukichou en twee vrijworpen van Djordjevic gaven BCO de beslissiende zuurstof: 88-94. Freeman en Djordjevic schonken hun team aan de vrijworplijn nog twee punten.

Vanaf woensdag spelen Oostende en Charleroi de halvefinales volgens the best of five-formule. Oostende opent woensdagavond 13 mei thuis. Antwerp Giants, Bergen, Luik en Okapi Aalstar hebben zondag nog een belle in de kwartfinales voor de boeg.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier