BC Oostende lijdt vervelende thuisnederlaag tegen Antwerp Giants

Moses Kingsley verdedigd op Dusan Djordjevic. © Foto Bart

Met knap collectief spel greep een stevig Antwerp Giants na een 73-79-zege verdiend de volle buit in de Versluys Dôme van BC Oostende. Moses Kingsley was met 20 punten en 8 rebounds de uitblinker bij de bezoekers.

Na een gelijk opgaande openingsfase realiseerden Fieler en Salumu het eerste kloofje: 18-13. Vanwijn, Schoepen en Bako antwoordden echter met een 2-10-rush die de bezoekers een 20-23-voorsprong na het eerste kwart bezorgden. Inside heersten de Oostendenaars duidelijk maar de vijf Antwerpse bommen pijnigden de thuisploeg. Na zeven minuten telde Jekiri al twee fouten waardoor hij veiligheidshalve naar de bank stapte.

Derde fout Kuridza

Schoepen opende het tweede kwart met een zesde bezoekende bom: 20-26. Na een technische fout voor Moers scoorde Lasisi aan de vrijworplijn de gelijkmaker: 26-26. Op 2’14” van het rustsignaal werd een korf van Kuridza afgekeurd. De refs hadden een aanvallende fout bij de Kroaat vastgesteld. Het was zijn derde fout. Het protest van Gjergja leverde de coach een technische fout op. Dure balverliezen van Djordjevic en Mwema lieten Kingsley toe de rustscore op 37-45 te zetten.

Kingsley vergrootte het verschil snel naar tien punten (37-47) en hij dikte het zelfs aan tot 15 eenheden (45-60). Ondertussen telde ook Jekiri ook al drie fouten. Aan het halfuur leidde Antwerp Giants, dat de luchtduels sinds aanvang van het tweede kwart beheerste, riant met 51-64.

Met nog 8’35” op de klok dunkte Darden zijn eerste en enige bal door de mand. Meteen keek BCO opnieuw tegen een achterstand van 15 cijfers (53-68) aan.

Op geen enkel moment kon Oostende nieuwe spanning in de match stoppen. Toen Jekiri niet begreep waarom een fout op Salumu niet bestraft werd, hoorde hij een technische fout. Dat was onnodig. Jekiri moest iets later met zijn vijfde fout naar de bank. Met vijf punten in de laatste minuut poetste Salumu de eindstand nog wat op: 73-79.

Tweede thuisnederlaag

Door deze overwinning is Antwerp Giants zeker van de tweede plaats. Oostende heeft de polepositie. Na streekgenoot Kangoeroes Willebroek is Antwerp Giants het tweede team dat Oostende in eigen huis kon verschalken.

Met deze knappe zege tanken de roodwitten meteen veel vertrouwen met het oog op de play-offs. Na drie vervelende nederlagen in de vijf jongste speeldagen wankelt Oostende een beetje. De verdedigende intensiteit moet duidelijk hoger om opnieuw de sterke leidersploeg te zijn.

Maandag ontmoeten beide teams mekaar opnieuw, dan in de Lotto Arena in de laatste speeldag van de reguliere competitie. (PR)