BC Oostende lijdt bij Avellino tweede nederlaag van de campagne

Vincent Kesteloot (hier in actie tegen Leuven Bears) was de meest verdienstelijke Oostendenaar in Avellino. © VDB
Redactie KW

Met 10 punten aan 70 procent en 7 rebounds was Vincent Kesteloot de meest verdienstelijke Oostendenaar in het zuid-Italiaanse Avellino, waar BC Oostende een 66-57-nederlaag leed.

Aangemoedigd door een twintigtal supporters heeft Oostende alleen in het eerste quarter een vuist gebald in Avellino. Na de openingskorf van gewezen Oostendenaar Rich beukten Fieler (2), Kesteloot (1) en Lasisi (3) naar 2-6. Lasisi, Jekiri en Myers verbreedden de kloof via 7-14 naar maximaal 13-25. Kesteloot (8), Lasisi (7) en Fieler (5) hadden het grootste aandeel in de BCO-productie van het openingsquarter, dat op 18-27 eindigde. Het Oostendse reboundoverwicht (4-13) sprak ook boekdelen.

Maar de Oostendenaars toonden een extreme onmondigheid in het tweede quarter. Het duurde zeven volle minuten vooraleer Salumu de eerste BCO-korf aantekende. Met een 15-0-rush hadden de Italianen een stevig punt op de i gezet: 33-27. Na de rust (35-33) controleerden de Italianen de rest van de wedstrijd (49-40 en 55-46), alhoewel de Zeekapiteins enkele keren dichterbij kropen (49-46 en 55-51). Na een opzettelijke fout op Djordjevic herleefde de hoop bij Oostende. The General scoorde eerst slechts één van zijn twee vrijworpen en daarna benutte hij ze bij een nieuwe fout in de extra aanval allebei. Het was 61-57 op 51 seconden van de buzzer. Ndiaye en Leunen namen de zegekans niet alleen weg, ze plaatsten ook een te groot eindverschil op het bord.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier