BC Oostende is zeker van rechtstreekse plaats in Champions League

BC Oostende is de enige Belgische club die rechtstreeks gekwalificeerd is. © BELGA
Redactie KW

In het FIBA-hoofdkwartier in Zwitserland zijn de 56 deelnemers van de Champions League voorgesteld: 26 met een rechtstreeks ticket, 30 via de voorrondes. BC Oostende is er voor het derde opeenvolgende seizoen bij.

De FIBA heeft de lijst bekendgemaakt van 26 clubs uit 13 landen die rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor de reguliere fase van de Champions League. BC Oostende is de enige Belgische club in dit gezelschap. Antwerp Giants en Charleroi moeten vanaf 20 september drie voorrondes overleven. Vorig seizoen waren er slechts 24 zeker van een rechtstreekse plaats en kregen er acht een kaartje via de kwalificatierondes. Die verhouding is nu dus gewijzigd naar 26-6. Voor die zes tickets strijden 30 clubs. Het geheel van 56 clubs vertegenwoordigt 28 landen.

De mogelijke tegenstanders van BC Oostende zijn onder meer titelverdediger AEK Athene, de vorige kampioen Tenerife, Venetië, Virtus Bologna, Le Mans, Hapoel Jeruzalem, Brose Bamberg en Fuenlabrada Madrid, net als Bonn, Besiktas Istanbul, Nymburk en Avellino, die vorig seizoen tot dezelfde poule van Oostende behoorden.

De lottrekking met groepsindeling heeft 11 juli plaats. De eerste speeldag volgt op 9 oktober.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier