BC Oostende houdt ook Charleroi op afstand

© BELGA
Redactie KW

Charleroi bewijst dat het wellicht de sterkste concurrent in de titelstrijd kon zijn. Oostende greep de zege pas in de vijf slotminuten.

BC Oostende mocht thuis Charleroi ontvangen. In het tweede quarter schroefden beide teams hun defensie heel stevig aan. Schaars werden de korven. Tussen minuut 10 en 15 had enkel Beghin een tweepunter aangetekend. Enobakhare (1), Boukichiu (1) en Muya (2) gooiden vrijworpen binnen. De score kroop aan een slakkentempo van 20-23 naar 23-26. Plots vonden Hatcher en Collins toch enkele openingen: 24-33.

BC Oostende houdt ook Charleroi op afstand
© BELGA

Foutenlast

Djordjevic driepunterde de kustploeg in het derde kwart naar 42-40, meteen de eerste voorsprong van Oostende dat Ponitka (ziek) in da derde kwart verloor. Met vijf punten op rij stuurde Marnegrave de thuisploeg van 56-57 naar 61-57. Collins reageerde met een driepunter meteen: 61-60. Vijf punten van Prince (66-60) dwongen coach Stas tot een time-out. In een onschuldig duel met Prince keek Dowdell tegen zijn vijfde fout aan. Prince benutte beide vrijworpen en plots bedroeg de Oostendse voorsprong tien eenheden: 70-60. Oostende gaf dit niet meer uit handen en won met 80-67.

(PR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier