BC Oostende eindigt vierde in Brussels European Tournament

Elias Lasisi begon in de basis. © Bart

In het sportcomplex van Neder-over-Heembeek is Filou Oostende na een 77-72-nederlaag tegen de Sloveense landskampioen Olimpija Ljubljana op de vierde plaats geëindigd van het Brussels European Tournament.

Zowel Oostende als Ljubljana hadden hun halve finale met een punt verschil verloren tegen respectievelijk Bonn en Brussels. De refs Nick Vandenbroeck, Jacobs en Demiunck leidden de troostingswedstrijd tussen de Belgische en de Sloveense landskampioen. Daarin namen de Filou-boys, met Dario Gjergja als coach, het eerste initiatief.

Williams, Lasisi, Mwema, Fieler en Maric vormden de basis-vijf. Na het openingskwart leidden ze met 14-17. Dat kloofje van drie punten bleef tot de rust (35-38) bewaard. In het derde wedstrijdschuifije breidden de Oostendenaars hun voorsprong na 46-47 tot 52-56 aan het halfuur uit. Op vijf minuten van het einde leidde Oostende nog met 64-66 maar toen duwde Ljubljana extra op het gaspedaal. Hun 13-6-rush bezorgde hen een 77-72 zege.