BBC Zwevezele op een zucht van de titel in tweede landelijke

© VDB
Redactie KW

Het was met de hakken over de sloot, maar BBC De Westhoek Zwevezele One won met miniem verschil van BBC Izegem One. Nu zaterdag is de ploeg van Werner Rotsaert kampioen als het in eigen huis wint van Kortrijk Sport Two.

“Het was een zwakke wedstrijd van ons allemaal”, vertelt Kevin Petitpierre. “Enkel Mortier en Bourdeaux speelden op niveau. We leden heel veel balverlies tegen Izegem dat zelfs zonder Franchoo speelde. Normaal mochten we geen problemen hebben met Izegem, zo zie je maar dat je altijd de boot kan ingaan.”

Met Kortrijk Sport Two krijgt Zwevezele een van de degradatiekandidaten over de vloer. “Ik denk dat ze zich zelfs niet meer kunnen redden, maar je weet nooit met welke ploeg ze komen spelen. Hopelijk speelt de stress ons geen parten.”

“We hebben een prachtig seizoen achter de rug. Een coacheswissel na drie weken, waarna we bleven uitkijken naar de top drie. Als bekroning kunnen we nu zelfs kampioen worden. We gaan nog een reeks hoger spelen, met dezelfde ploeg uit eerste provinciale. Met de juiste sfeer in de groep is blijkbaar alles mogelijk. In eerste landelijke wordt het dan de bedoeling om zo snel mogelijk zekerheid te hebben over het behoud.” (BV)

Zaterdag 14 april om 20.15 uur: BBC De Westhoek Zwevezele-Kortrijk Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier