Basket Waregem wint van BBC Croonen Lommel

Arne Steinbach was niet af te stoppen bij Basket Waregem. © VDB

Basket Waregem bracht zijn eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play offs tot een goed einde. Tegen Lommel trok het met 86-77-cijfers aan het langste eind.

Dat de Limburgers geen hapklare brok ging worden was duidelijk. De ploeg van coach Ronnie Mc Collum is de enige ploeg waar Waregem niet in slaagde tegen te winnen in de reguliere competitie.

De Lepeleire opende de score. Meteen de toon voor een sterke opener van de Bentboys: 12-0. Lommel was niet onder de indruk en plaatste daar een 0-7 tegenover. Via Steinbach en Guillemyn nam de thuisploeg terug afstand: 21-12. In deel twee bracht Schelkens de bezoekers helemaal terug: 37-38. Samaey en De Lepeleire loodsten Waregem terug op voorsprong aan de rust: 41-38.

De manschappen van coach Olivier Foucart begonnen verschroeiend aan de tweede helft met een 19-5 tussenspurt. Samaey dropte enkele bommen waardoor de bonus opliep tot maximaal 17 punten: 60-43. Enobakhare zorgde voor de 67-52 bij het ingaan van de slotperiode. Lommel gaf zich echter nog niet gewonnen en plaatste een slotoffensief. Dat rendeerde, want plots stond het 69-66 met nog zeven minuten te gaan. Waregem was niet van slag en liep onder impuls van uitblinker Arne Steinbach terug uit. Steinbach mocht de 86-77 eindstand op het bord zetten.

Zondag staat de terugwedstrijd in Lommel op de kalender. Een eventuele belle is voor dinsdag in Waregem.

Quarterstanden: 21-12/41-38/67-52/86-77

Speelden: De Lepeleire 17, Samaey 17, Steinbach 25, Vanthournout, Guillemyn 8, Bruyneel, Marien 3, Enokbakhare 8, Van Vooren 8.