Basket Waregem verslaat leider Oxaco Boechout

Aaron Van Vooren was goed voor 15 punten bij Basket Waregem. © foto ELD

Basket Waregem versloeg voor de tweede week op een rij de leider in Top Division Men 1. Na Basics Melsele moest nu ook Oxaco Boechout voor de bijl. Het werd 71-82. Door deze zege komt het aan de leiding in de voorlopige stand.

Waregem begon verschroeiend aan de partij. Onder impuls van Van Vooren en Steinbach stond het na 5 minuten spelen 2-14. Oxaco herstelde zich min of meer via De Meyer: 15-19. Het waren opnieuw de bezoekers die daarna terug afstand namen: 17-28 na 10 minuten spelen.

Bommen

In deel twee kwam de thuisploeg beter voor de dag en knabbelde stelselmatig van zijn achterstand af. Nick Celis bracht zijn ploeg met twee bommen op een rij naar 32-34. Dat was zonder Brecht Guillemyn gerekend die op zijn beurt Waregem terug wat ademruimte bezorgde: 43-49 ruststand. Na de koffie bleven beide teams om beurten scoren. De bezoekers kwamen maximaal 10 punten voor, maar Boechout milderde tot 6 eenheden na driekwart spelen: 62-68.

Alle twijfels weg

In de beslissende slotperiode was het De Meyer die zijn ploeg terug bracht tot op drie punten: 65-68. Enobakhare en Samaey namen daarna alle twijfels weg voor een collectief sterk Waregem. Eindstand 71-82. Meteen de tweede topper op een rij die tot een goed einde gebracht wordt voor de manschappen van coach Olivier Foucart. Volgende week komt met Gembo Borgerhout de vierde in de stand op bezoek naar De Treffer.

Quarterstanden: 17-28/43-49/62-68/71-82

Speelden: De Lepeleire 5, Steinbach 15, Van Vooren 16, Vanthournout 8, Enobakhare 14, Samaey 7, Guillemyn 14, Bruyneel, Marien 3.