Basket Waregem verliest van Gent Hawks

In de eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs slaagde Basket Waregem er niet in om de Gent Hawks een nederlaag toe te dienen. Op eigen veld ging het met 60-65 onderuit. Zondag staat de terugwedstrijd in Gent op het programma.

De partij begon slecht voor Waregem. Al na ruim drie minuten viel Lars De Lepeleire uit met een knieblessure. De Deerlijkenaar probeerde het in de tweede periode opnieuw maar moest definitief de strijd staken. Gent ging dus het best van start. Via de broertjes Vermoesen stond er een zevenpuntenkloof na 10 minuten op het bord: 13-20. Waregem bleef ook in de tweede periode knoeien met zijn kansen. De Gentenaars profiteerden optimaal en liepen tot 16 punten uit. Een bonus die tot aan de rust op het bord bleef staan: 27-43.

Ook na de break leken de Hawks op hun elan door te gaan. Via Van Den Berghe stond de maximale bonus van 19 punten op het wedstrijdblad: 31-50. Van Vooren en Guillemyn zorgden echter voor de 9-0 tussenspurt: 40-50. Steinbach knalde met een driepunter de 45-54 stand na driekwart spelen door de ring.

De jongens van coach Olivier Foucart zetten nog alles op alles en dat bleek aanvankelijk te renderen. Met nog 2’30 op de klok werd de kloof herleid tot 53-58. De Oost-Vlamingen plooiden, maar braken niet. Vanop de vrijworplijn klaarde Lhote uiteindelijk de klus. De bom van Guillemyn kwam te laat. Eindstand 60-65. Zondag moet Waregem in het Tolhuis vol aan de bak wil het zijn kansen op een belle gaaf houden.