Basket Waregem Two en Blue Cats Ieper spelen de West-Vlaamse bekerfinale

Bevernage verdedigt op Bonkale. © (Foto ELD)

Eersteprovincialer Basket Waregem Two versloeg in de halve eindstrijd K-Basketteam Kortrijk One met 64-70. Blue Cats Ieper One was met 77-66-cijfers te sterk voor Wytewa Roeselare One.

In een aardig gevulde Sportcampus beten de buren uit Kortrijk en Waregem de spits af. Waregem begon met een voorgift van 10 punten deze confrontatie. BTK leek die al vlug te herleiden tot een minimum, maar niets was minder waar. De meisjes van coach De Weirt vonden vlot de weg naar de ring en bouwden in tegendeel hun voorsprong nog verder uit: 12-25 na 10 minuten. In de tweede periode gingen de bezoekers op hun elan door. Marie Debeerst zorgde met drie bommen en een score voor de 27-49 ruststand. De Waregemse scoremachine viel na de rust stil, maar ook bij BTK bleven ze onzorgvuldig met hun kansen omspringen: 39-58 na driekwart spelen. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde nog heel wat bibbergeld op voor Waregem. De kloof werd op vier punten na helemaal weggeveegd. Vanop de vrijworplijn bleef Waregem echter koelbloedig, en kon zo de volle buit binnen halen. Eindstand 64-70.

In de tweede halve finale was het Ieper die het best van start ging. Vier bommen in de openingsperiode zorgden ermee voor dat met 24-19-cijfers deel twee werd aangevat. Verstraete bleef vanop afstand met scherp schieten en bracht haar ploeg op 46-32 aan de rust. Na de koffie verliep het wat moeizamer voor de dames van coach Heughebaert. Wytewa bleef in zijn kansen geloven, en bommen van Dehullu en Goddeeris brachten de stand op 60-52 na 30 minuten spelen. Rosseel verhinderde echter dan een volledige terugkeer van Roeselare nog aan de orde was. 77-66 eindstand.

Vanavond staat om 17.00 uur de finale op het programma tussen Basket Waregem Two en Blue Cats Ieper.