Basile Dedecker (K-BTK) voor tweede jaar op rij naar Fisec-spelen

Basile Dedecker in Fisec-outfit. (Foto SJK) © Santy Johan
Redactie KW

Vorig jaar namen nog vijf basketters uit de Kortrijkse clubs deel, dit seizoen is Basile Dedecker de enige.

Wevelgemnaar Basile Dedecker (17) selecteerde zich als enige mannelijke West-Vlaamse basketspeler voor de Fisec-spelen van 14 tot 20 juli in Genk. Als baskettalent wist Basile zich al meerdere keren in de kijker te spelen. Met de U14 haalde hij met het Kortrijks team de finale van het X-Mas Tournament. Ook in 3 on 3-tornooien en in het landelijk basket is hij een opgemerkte speler. Het is duidelijk dat stilzitten in de basketluwe periode niet aan Basile is besteed.

“Vorig jaar was het bijzonder leuk om met verschillende spelers van Kortrijk naar Italië te trekken voor het Fisec-tornooi”, opent Basile, die volgend seizoen deel uitmaakt van de landelijke U18 van K-BTK. “Toen viel het resultaat door omstandigheden wat tegen, met een vijfde plaats, maar onze indruk was dat we evengoed finale hadden kunnen spelen. Op basis van het doelsaldo verspeelden we de kans op een podiumplaats, dat was wat spijtig. Maar de ervaring van zo’n tornooi is altijd wel meegenomen.”

Stevige tegenstand

“Dit seizoen was de interesse om in te schrijven voor de Fisec-preselectie niet zo indrukwekkend, misschien omdat er nu geen reis naar het buitenland aan vast hangt. Toch zijn we erin geslaagd om een aantal grote talenten in de Vlaamse Fisec-selectie samen te brengen. Van de spelers die de Fisec reeds hebben meegemaakt, ben ik de enige die er nu ook bij is. De coach, Frederik Van Vooren rekent erop dat ik met de opgedane ervaring een beetje de leiding neem binnen de groep. Het is nu uitkijken naar de ploegen van de andere deelnemende landen. We mogen we ons aan serieuze tegenstand verwachten. Voor de Limburgers in de ploeg, wordt het een speciale interland, met veel supporters uit hun regio.” Bij het meisjesteam is één Waregemse speelster en een tweeling uit Ieper geselecteerd. Vorig jaar won de Vlaamse meisjesselectie het tornooi.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier