Basile De Decker uit Wevelgem haalt met Fisec-selectie van Vlaanderen zilver in de finale

24/07/18 om 21:02 - Bijgewerkt om 21:01

Als enige West-Vlaming in de Vlaamse Fisec-selectie speelde Basile De Decker als kapitein een belangrijke rol in het internationaal tornooi te Genk. In de finale was Portugal een maatje te groot.

Basile De Decker uit Wevelgem haalt met Fisec-selectie van Vlaanderen zilver in de finale

Dat Portugal een kwaaie klant was, werd meteen duidelijk in de eerste match, waarin de Vlaamse selectie op 81-75 eindstand strandde. De Britse selectie was voor de Vlamingen een te zwakke tegenstander (80-55). Het tornooi zou beslist worden in twee halvefinales, Portugal-Oostenrijk en Vlaanderen-Italië. Portugal klopte zijn tegenstander met 58-49 en was meteen ook favoriet voor de finale. Vlaanderen had het niet makkelijk tegen Italië en het was ploegkapitein Basile De Decker, die de beslissing forceerde met een buzzershot (80-77). Met een finale voor eigen volk stond de Vlaamse selectie wel onder wat prestatiedruk. Uiteindelijk was Portugal te sterk (80-55), maar Basile De Decker had een bijzonder tornooi om op terug te blikken.

De meisjesselectie werd derde na winst tegen een Spaans team. De finale werd met zware cijfers door Frankrijk gewonnen tegen Spanje B.

(SJK)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!