Assistent-coach Thierry Declercq wil de continuïteit van de zegereeks van BCO vasthouden

Assistent-coach Thierry Declercq is meestal de man in de schaduw bij BC Oostende. © a-Bart
Redactie KW

Alle spots stonden zondag op Dario Gjergja, Dusan Djordjevic en Jean Salumu die hun zesde beker van België op rij wonen. Ook assistent-coach Thierry Declercq, meestal de man in de schaduw bij BC Oostende, telt een half dozijn nationale cups.

“We speelden een constante wedstrijd tegen een heel gemotiveerde ploeg. Wel speelde Bergen heel individueel. Die één-tegen-één-acties zijn soms moeilijk voor ons. Uiteindelijk verdienden we als ploeg toch die beker”, stelt Thierry Declercq vast. Hij wil deze bekerzege niet meteen de mooiste noemen. “Ik noem deze bekerwinst één van de moeilijkste cupzeges. We bouwden een mooie voorsprong uit, we lieten Bergen terugkeren en we gaven de match zelfs even uit handen. Uiteindelijk hadden we in de slotfase de ervaring van Dusan Djordjevic en Jean Salumu.”

Tijdens de rust was de boodschap duidelijk in de kleedkamer van Oostende. “We moesten blijven verdedigen. De defensieve intensiteit moest hoog blijven. Die verdediging verzorgden we wel. Maar offensief werden we na de rust te statisch. Het rondspelen van de bal en het zoeken van de open man lukte goed in de eerste helft maar we deden dat minder in de tweede helft. In de verlenging deden we dat wel opnieuw goed. Jean Salumu had al een driepunter gemist, maar hij tekende toch de beslissende korf voorbij de driepuntlijn aan. Jean is een schutter. Wat moet hij doen als hij die bal van Jean in de hoek krijgt? Shotten hé”, benadrukt Thierry Declercq.

Zaterdag opnieuw tegen Bergen

Ondanks de moeilijkheidsgraad van deze finale genoot Thierry Declercq intens van de overwinning. “Bovendien is de mentaliteit van deze spelersgroep ongelooflijk goed! Ze tonen ook elke dag op training hun werklust, hun wil en hun verbetenheid. Eveneens willen ze alles winnen. Ze zijn gefocust om elke match op dezelfde manier goed aan te pakken. Nu proberen we die continuïteit vast te houden, woensdagavond in Montenegro en zaterdagavond thuis, opnieuw tegen Bergen.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier