Belgian Cats winnen opnieuw van Italië

In een vriendschappelijke basketbalinterland hebben de Belgian Cats zaterdag in Kortrijk met 76-65 gewonnen van Italië. Bij de rust stonden ze nog tien punten achter: 28-38.

Oostende Filou Oostende vangt nieuwe competitie thuis tegen Limburg United aan

Tien speeldagen minder, twee weken vroeger aanvangen en één week eerder eindigen dan vorig seizoen, geen back-to-back-weekeindes meer, vier duels tegen sommige ploegen en twee matchen tegen andere tegenstanders: de basketcompetitie 2019-2020 is compleet anders dan de vorige.

Belgian Cats zetten ook Canada opzij in vierlandentoernooi in Brussel

Na een overwinning tegen Europees kampioen Spanje vrijdag hebben de Belgian Cats zaterdag tijdens een vierlandentoernooi in Brussel ook Canada opzijgezet met 68-64 (rust: 29-32). De Belgische basketbalploeg is in voorbereiding op het EK in Servië en Litouwen van 27 juni tot 7 juli.

Oostende Kersvers basketkampioen te gast op het Bierkasteel

Hoog sportief gezelschap op vrijdagavond in het Izegemse Bierkasteel. Brouwer Xavier Vanhonsebrouck had als hoofdsponsor van het Oostends basketbal de kersverse kampioenen uitgenodigd voor een bezoek in zijn brouwerij.

Oostende Johan Verborgh en Jean-Marc Mwema na titel BCO: "Beste ploeg heeft gewonnen"

Voorzitter Johan Verborgh en speler Jean-Marc Mwema zijn in de wolken na de achtste titel op rij voor Filou Oostende. "Ervaring, en topcoach en een heel goede recrutering van spelers. Dat zijn de kenmerken van ons kampioenteam. En ik hoop dat het nog niet voorbij is", zei smaakmaker Jean-Marc Mwema.