ZVC Assebroeke naar tweede nationale

De zaalvoetbalploeg uit het Brugse is voor de vijfde keer in zes seizoenen kampioen.

ZVC Assebroeke kon kampioen spelen in derde nationale A en moest op bezoek bij SDI Asse, de vijfde in het klassement. Coach David Van Hamme moest nog steeds Darco Masselus missen, net als Birger Longueville. Denis Vanraefelghem was er terug bij.

Braem foutief gestopt

Assebroeke nam van bij aanvang het initiatief en kwam na zes minuten op voorsprong via Simoens. Kort voor de rust kon Feys diezelfde Simoens bereiken: 0-2. Meteen de ruststand. De tweede helft was nog maar begonnen toen Braem foutief werd gestopt. Gianni Longueville trapte de penalty beheerst binnen. Nadien werd het 0-4.

Braem zag zijn mooie actie afgeblokt, maar Longueville stond op de goede plaats. De thuisploeg kwam dan wat beter in de match, kon ook scoren, maar Feys en Vanraefelghem zetten de bezoekers op rozen. In de slotfase scoorde Asse nog eens tegen. Het werd uiteindelijk 2-7.

ZVC Assebroeke promoveert

ZVC Assebroeke is in het zaalvoetbal voor de vijfde keer op zes seizoenen kampioen en promoveert naar tweede nationale.

“Vrijdag kunnen we in eigen huis een galamatch spelen en de kroon op het werk zetten tegen Lebbeke, momenteel tweede in de stand”, stelt Steve Matthys. “Met een kwartfinale in de beker van België en een finaleplaats in de beker van West-Vlaanderen is ons seizoen nu al geslaagd, al mag die trofee zeker in onze kast komen.”