Zonnebeke huldigt sportievelingen

Redactie KW

In een bomvol OC De Leege Platse werden de Zonnebeekse sporttrofees 2018 uitgereikt.

Schepen van sport Jan Vandoolaeghe ( #Team 8980) was bijzonder fier dat Zonnebeke uitgeroepen werd tot de beste sportieve middelgrote gemeente van de provincie. “We kregen deze prijs omwille van de diversiteit in ons sportaanbod en ook omdat het aanbod geldt voor alle leeftijden. We willen op dit elan doorgaan en ook de spoorinfrastructuur verbeteren. Zo is onze sporthal van Beselare hopeloos verouderd. We zijn verschillende pistes aan het bekijken om daar verandering in te brengen en ook te zoeken naar een eventuele uitbreiding.”

Voorzitter van de sportraad Hans Van Bockstael maakte daarna de laureaten bekend. Sportman van het jaar werd de 17 jarige atleet Simon Versavel die diverse provinciale en Belgische titels wist te behalen. Judoka Kelly Verbrugghe (19) die praktisch al haar wedstrijden winnend afsloot werd uitgeroepen tot sportvrouw en de jonge amazone Julie Van Hollebeke ( 10 jaar) die zowel goud en zilver in dressuur en jumping bij de pony’s verzamelde naast tal van andere overwinningen werd sportbelofte van het jaar.

Een speciale prijs werd uitgereikt aan de kersverse wereldkampioen G-darts Vincent D’hondt. De prijzen voor sportverdienste gingen naar Joris Deman uit Beselare, Reggy Bailleur uit Geluveld en Luc Titeca uit Zonnebeke. Het trio zette zich jaren in voor diverse sporten en zijn nog steeds in de weer.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier