Zilver voor Shari Bossuyt en brons voor Nicky Degrendele op EK baanwielrennen

Nicky Degrendele behaalde brons op het EK baanwielrennen. © BELGA
Redactie KW

Op de vierde dag van het EK baanwielrennen voor junioren (U19) en beloften (U23) in het Zwitserse Aigle heeft Fabio Van den Bossche de Europese titel weggekaapt in het omnium bij de junioren. Zijn vrouwelijke evenknie Shari Bossuyt won het zilver in het omnium bij de junioren. Enkele minuten eerder pakte Nicky Degrendele het brons in de sprint bij de U23.

De 17-jarige Fabio Van den Bossche won het goud in het omnium bij de junioren. Hij was de winnaar van de scratch, eindigde vervolgende als vierde in de tempo en won de eliminatierace, om daarna toe te slaan in de puntenkoers. Van den Bossche versloeg met zijn 132 punten de Duitser Calvin Dik (129) en de Italiaan Tommaso Nencini (125).

In het omnium bij de junioren pakte Shari Bossuyt knap de tweede plaats. De 17-jarige Belgische was vierde in de scratch, vijfde in de tempo, eerste in de eliminatie om uiteindelijk als tweede te eindigen in de puntenkoers. Met 127 eenheden moest ze enkel de Italiaanse Vittoria Guazzini (138) laten voorgaan.

Wereldkampioene en Europees vicekampioene keirin bij de senioren Nicky Degrendele kaapte het brons weg in de sprint bij de U23. In de strijd om de derde plaats won ze het pleit van de Britse Millicent Tanner.

9 Belgische medailles

Na vier dagen prijken op het palmares van de Belgen 9 medailles (4 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen). Arthur Senrame won de juniorentitel in de scratch, Milan Fretin de juniorentitel in de eliminatiekoers. In diezelfde discipline voor beloften pakte Jules Hesters de witte- en de kampioenentrui. Shari Bossuyt pakte zilver bij de vrouwelijke junioren, zowel in de scratch als in de eliminatiekoers. Ayrton De Pauw ten slotte won het brons op de kilometer tijdrit.

België bezet de derde plaats op de medaillespiegel, achter Italië en Rusland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier