Zeges voor Jolien Vandemoortele en Pieter Heemeryck in Veloopzwem in De Haan

Top vijf van de dames met Jolien Vandemoortele, Jonie Vanhoutte, Lies Vermont, Inge Roelandt en Liesbeth Wouters samen met sportfunctionaris en coördinator van de Veloopzwem, Stijn Bulcke. © foto FROS
Redactie KW

Mooi weer, veel volk en een spannende strijd tot op de streep: dat is de balans van 31ste uitgave van Veloopzwem De Haan, met 230 deelnemers aan de start.

Alle deelnemers overleefden de 550 meter zwemproef en ‘s namiddags werden ze de weg opgestuurd voor de fiets- en loopproef. Er vormde zich direct een kopgroep van tien, met daarin de grootste favorieten. Bij het begin van de fietsproef demarreerde Sven Vandenbroecke, maar die werd vlug voorbijgesneld door het duo Pieter Heemeryck-Louis Naeyaert, de Brugse winnaar van de twee vorige edities. In de tweede loopronde zette Heemeryck nog een tandje bij en Naeyaert moest een gaatje laten. Heemeryck finishte uiteindelijk sterk in 1..12.49, of 23 seconden sneller dan Naeyaert. De derde plaats ging naar de broer van de winnaar, Sander Heemeryck. Hannes Cool en Sanne Swolfs vervolledigden het podium. Bredenaar Hans Van De Buverie pakte een mooie dertiende plaats.

Bij de 50 dames streden twee jonge atleten voor de zege. In de loopproef toonde studente Jolien Vandemoortele uit Heule zich de sterkste. Ze pakte haar tweede zege op rij voor Jonie Vanhoutte uit Lichtervelde en Lies Vermont.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier