Zeges voor Hilde Hindryckx en Alexander Diaz in Dwars door Keiem

Start van de prestatieloop in Keiem. © foto FRO
Redactie KW

Ruim 200 deelnemers – jeugd, seniores en veteranen – boden zich aan in het centrum van Keiem voor de jaarlijkse stratenloop Dwars door Keiem, de finale van het Runningcenter Houtalandcriterium. Na de jogging van 3,6km moest iedereen 10,8km lopen voor de prestatieloop, op een gewijzigd parcours, wegens werken.

Bij de heren ging heel wat kwaliteit van start met Tom Vanslambroeck (Zerkegem), Davy Stieperaere (Wevelgem), Martijn Hosten (Ichtegem), Karel Moerman (Diksmuide) en Alexander Diaz-Rodriguez. Deze vijf toppers liepen na een kilometer samen aan de leiding. Halfweg zette Diaz een tandje bij. Alleen Vanslambroeck, de winnaar van 2017, kon volgen. Die twee atleten bleven samen tot in de laatste rechte lijn. Diaz won gemakkelijk in 35’20”, tien seconden rapper dan zijn vluchtgezel. Davy Stieperere, sedert vrijdag eindwinnaar van het kustcriterium, pakte de derde plaats, voor Karel Moerman en Martijn Hosten. Ichtegemnaar Wim Dathet werd zevende en wordt daarmee eindwinnaar van het Houtlandcriterium bij de seniores.

Bij de dames streden drie atleten voor de zege. In de laatste ronde moest Lies Deruddere, op vrijdag al actief in de zware strandloop van Oostende, haar tegenstanders, de veteranen Hilde Hindryckx en Sabine Dejaeghere, laten gaan. Die twee spurtten voor de zege en het was Hilde Hindryckx, die het nipt haalde. Lies Deruddere wordt criteriumwinnares bij de dames-seniores, Sabine Dejaeghere bij de dames-veteranen C.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier