Zeges voor Annelies Deketelaere en Simon Mestdagh in Walleloop in Zerkegem

De top 3 bij de heren 10 km. Links Jimmy Bultynck, midden winnaar Simon Mestdagh, rechtst derde Tom Vanslambroeck. © foto FRO
Redactie KW

De Wallestekkers uit Zerkegem kregen bijna 500 deelnemers aan de start voor hun jeugdlopen, de jogging en de prestatielopen over 6 en 10 km.

Op de zes km bij de dames ging de overwinning naar Elke Dedeyne (Torhout) in 26′, voor Sofie Tavernier (Oudenburg) en Nathalie Lievens (Torhout). Bij de heren won Gert-Jan Joseph (Torhout) in 23’28’, bijna één minuut sneller dan Jasper Vitse (Bredene) en Joeri Debeir (Zerkegem).

Op de grote afstand werd er keihard gestreden voor de zege. Bruggeling Simon Mestdagh liep in de tweede ronde weg van zijn medevluchters Jimmy Bultynck (Aartrijke), Tom Vanslambroeck (Zerkegem) en Wim Darthet (Brugge). Mestdagh werd niet meer bedreigd en won met ruime voorsprong in 32’55’, twintig seconden voor Jimmy Bultynck en anderhalve minuut voor Tom Vanslambroeck.

Bij de dames stond er geen maat op Annelies Deketelaere (Hooglede), die haar vijfde zege in de Walleloop pakte in 38’07”. Ze won voor Melissa Nobus (Tielt) en Nathalie Pluvier (Zerkegem).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier