Zege voor Hilde Hindryckx en Dieter Brouckaert

Het podium bij de dames. © FRO
Redactie KW

Zaterdag werd de 10 km van Gistel betwist, de 4de manche van het Running Center Criterium in een organisatie van de Gistelse Joggingclub.

Na de drie jeugdlopen gingen 280 atleten van start voor de 5 km jogging en de 10 km prestatieloop. De jogging werd gewonnen door Trui Vandenbulcke uit Werken en Frederik De Backer uit Waregem. In de prestatieloop (twee ronden van 5 km) was het uitkijken naar een duel tussen Dieter Brouckert (Zerkegem) en Karel Moerman (Diksmuide). Na drie kilometer voerde Brouckaert de forcing en het drietal Moerman, Jimmy Bultinck (Aartrijke) en Misha Declerck (Aartrijke) kon niet meer volgen. Halfweg had Brouckaert al een comfortabele voorsprong op Moerman. Bultinck passeerde als derde, Declerck als vierde, voor Didier Verstraete (Langemark) en Jurgen Boterberghe (Torhout). Brouckaert liep rustig naar de zege. Hij won in 32’25” en bleef dus ruim boven het parcoursrecord van Stijn Fincioen, (31’04”). Karel Moerman finishte als tweede op 18 seconden; Bultinck werd derde op 22 seconden. Misha Declerck kende een mindere dag en werd vierde op 34 seconden. Tom Vanslambrouck (Zerkegem), Jurgen Boterberghe, Kurt Verbrugghe (Eernegem) en Steven Broucke (Diksmuide) maakten de top acht volledig.

Bij de dames ontbrak favoriete Charline Vanneste (Meulebeke), winnares van de drie eerste wedstrijden, en daarvan profiteerde veterane Hilde Hinderyckx (Roeselare) om te zegevieren. Tweede werd de Brugse Isabel Daenekynt, derde Sophie Tavernier (Oudenburg).

De volgende wedstrijd van het Running Center Loopcriterium is de 10 km van Jabbeke op woensdag 13 mei, start om 19.45u.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier