Zege voor Dames Figrz en NV Strabag in Walvissloepenrace in Oostende

De finale tussen Strabag en Lithobeton. © foto FRO

Zaterdag organiseerde KRNSO de 23ste walvissloepenrace, een wedstrijd voor bedrijven. De veertien deelnemende ploegen moesten 200m roeien met ploegen van zes mannen, of vrouwen in oude, zware walvissloepen van de marine.

In de dames- en herenreeks werd eerst een kwalificatierace tegen de tijd georganiseerd. Daarna werd nog eens, per twee boten, voor de plaatsen tegen de tijd, geroeid. Bij de dames ging de zege naar de ploeg van Zakenkantoor Figzr, die bij hun eerste deelname al meteen de hoofdvogel afschoten.

Bij de heren roeiden titelverdediger NV Lithobeton en nieuwkomer Bouwfirma Strabag de finale. De mannen van Strabag, die het nieuwe woon-zorgcentrum van Bredene bouwen, namen een fameuze start. Ze hielden vol en finishten in een recordtijd van 2’01”, enkele seconden beter dan NV Lithobeton. De winnaars kregen de beker van stad Oostende en de trofee reder Willy Versluys. Verliezer Lithobeton was de beste ploeg van de laatste drie jaar en kreeg een mooi kunstwerk, ‘The Boat’, van beeldhouwer Lieven Debrabandere.