Zege voor Annelies Demuynck en Davy Stieperaere tijdens Keignaertloop in Oostende

Winnaars Annelies Demuynck en Davy Stieperaere.
Redactie KW

De vijfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium kreeg 384 atleten aan de start. De dames moesten 6km lopen, de heren 9km.

Suprematie van Demuynck

Annelies Demuynck uit Bredene heeft haar zinnen gezet op de eindzege bij de dames en ook in Zandvoorde stond er geen maat op haar suprematie. Ze liep de 6km in 21’48”, bijna één minuut sneller dan Lies Deruddere uit Wevelgem, de zesvoudige eindwinnares van het criterium. De derde plaats was deze keer voor Charlotte Van Laethem uit Oostende. Ze finishte in 23’05”. De andere ereplaatsen waren voor Sophie Tuttens (Meulebeke) en Tamara Vereecke.

Winnaar bij de heren 5 (+65) werd Marc Deweert (Oostende). Hij eindigde voor Willy Lefevere (Oostende) en Frans Brunclair (Oostende).

Voorsprong voor Stieperaere

Bij de heren liep Davy Stieperaere gemakkelijk naar de zege. Na één ronde had hij al een straat voorsprong op zijn achtervolgers. Stieperaere liep de drie ronden in 29’37”. Hij had daarmee bijna twee minuten voor op Alain Geerts (Impe) en Brecht Brackx (Oostende). Ereplaatsen waren er voor Luc De Ketelaere (Gistel) en Johan Olivier (Koekelare).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is ‘Dwars door Ter Zee’ op vrijdag, 26 mei.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier