Yves Ngabu verlengde EBU-titel: “Volgende kamp in openlucht”

Yves Ngabu kan en wil nog niet kiezen tussen boksen en voetbal. (Foto Belga) © BELGAIMAGE
Redactie KW

Roeselarenaar Yves Ngabu (29) verlengde in de Arenahal in Deurne zijn Europese EBU-titel bij de cruiserweights met groot overwicht. Zijn tegenstander, de Luikenaar Geoffrey Batello, gaf op in de derde ronde. “Mijn volgende kamp komt er waarschijnlijk in mei en in openlucht in Antwerpen”, verklaart Yves.

Het siert Yves Ngabu dat hij zijn vlotte overwinning tegen Geoffrey Batello relativeert. “Het leek misschien makkelijk omdat de kamp nog geen volle drie ronden duurde”, aldus Yves. “Maar Geoffrey is een zeer goede bokser anders zou hij geen uitdager zijn voor de Europese titel met een harde punch. Mijn coach Renald De Vulder drukte me vóór de kamp op het hart heel aandachtig te zijn in de eerste twee ronden. En Batello was in die eerste ronde ook echt gevaarlijk voor mij. In de tweede ronde ging hij echter twee keer door de knieën en in de derde ronde nog een keer, waarna hij meteen opgaf.”

Ooit wereldtitelkamp?

Voor het eerst vocht Yves een thuiskamp uit buiten de provincie. Hoe voelt het om in een grootstad als Antwerpen te kunnen boksen? “Het was allemaal heel professioneel georganiseerd. En al die cameramannen en fotografen, imponerend was dat. De Antwerpse boksliefhebbers kennen me misschien nog niet zo goed, maar ze zullen me in de toekomst zeker beter leren kennen.”

“Ik wil graag blijven voetballen, zo blijf ik ook beweeglijker dan de concurrentie”

Voor Yves was het zijn 19de overwinning in evenveel kampen, waarvan hij er zelfs 14 won met ko. Nu droomt Yves ervan om zich met de wereldtop in zijn gewichtsklasse te meten. “Hopelijk zal dat ooit een keer voor een wereldtitel zijn. Als het dan enigszins kan, dan graag in België. Dat zou nog mooier zijn. Ik weet van mezelf dat ik nog veel werk voor de boeg heb vooraleer het zover is. Maar ik ga er samen met mijn coach en trainer Renald De Vulder honderd procent voor.”

Over zijn toekomst als voetballer kan Yves nog geen uitsluitsel geven. “Ik voetbal heel graag en zou dat ook willen blijven doen. Omdat ik ervaar dat ik dankzij de combinatie voetbal- en bokstrainingen anders in de ring sta dan boksers die alleen maar bokstraining volgen. Ik ben veel beweeglijker. Ik heb nu een weekje rust en zal daarna alles bespreken met mijn coach Renald. Maar ik herhaal het nog een keer: ik zou dolgraag blijven voetballen!” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier