Yves Ngabu verdedigt zijn Europese titel tegen Roemeen (maar we weten nog niet waar)

© VDB
Redactie KW

Yves Ngabu moet van de EBU zijn Europese titel bij de halfzwaren verdedigen tegen de Roemeen Alexandru Jur. Maar wie die kamp zal organiseren en waar die zal plaatsgrijpen is nog onduidelijk.

Renald Devulder was (is nog altijd?) de coach van Yves Ngabu, maar na hun trip in de Verenigde Staten van Amerika besliste de Roeselarenaar niet meer met Devulder van de Antwerp Boxing Academy samen te werken. Momenteel kijkt advocaat Tom Noyez om het contract van Yves met Devulder te ontbinden. Maar ondertussen is niet duidelijk wie dat Europees titelgevecht zal en wil organiseren.

De EBU geeft beide boksers nu de kans tot volgende week donderdag om tot een akkoord te komen over de datum en de plaats van de titelkamp. Lukt dat niet, dan gaat de organisatie van de kamp naar hij die onder gesloten omslag het grootste bod doet.

Alexander Jur won 17 van zijn 18 profkampen, waarvan 7 met ko. Onlangs werd hij WBC Mediterranean-kampioen door de Fransman Jean-Jacques Olivier in de 11de ronde ko te slaan. De Roemeen bokst morgen vrijdag nog tegen de Rus Dmitry Kudryashov in het Russische Kemerovo.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier