Yves Ngabu verdedigt Europese bokstitel in Arenahal Deurne

© VDB
Redactie KW

Zaterdag 27 januari verdedigt Roeselarenaar Yves Ngabu zijn Europese titel bij de cruiserweights in het Antwerps Boksgala in de Arenahal in Deurne. Zijn uitdager is de Luikenaar Geoffrey Battello.

De kogel is door de kerk. Yves Ngabu moest zijn Europese EBU-titel bij de cruiserweights, die hij in juni van dit jaar in Roeselare behaalde tegen de Hongaar Tamas Lodi, ten laatste eind januari 2018 verdedigen. Ondertussen maakte de Roeselarenaar de overstap van coach Filiep Tampere naar coach Renald Devulder in Antwerpen.

“De Europese titelkamp zal plaatsvinden op zaterdag 27 januari in de Arenahal in Deurne bij Antwerpen”, zegt Renald Devulder. “Yves verdedigt zijn titel tegen de officiële uitdager, de Luikenaar Geoffrey Battello. De kamp gaat over 12 ronden. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de European Boxing Union (EBU) dat twee Belgische boksers voor een Europese titel boksen. Op de affiche staan nog 3 elitekampen met onder andere kampioen van België bij de welters Meriton Karaxha en kampioen van België bij de vrouwen super welters Miss Nouni Hasnouni. Ik kijk ook nog uit voor een vierde kamp. Daarnaast zijn er ook nog een zes- à achttal amateurkampen.”

(IB)

Tickets: tribune 30 euro in vvk, 40 aan de kassa; ring 50 euro; vips 145 euro. Voorverkoop en online van 1 december tot 20 januari via www.ticketgang.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier