Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers rukken op naar plek 22 op EK zeilen

11/07/18 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:07

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staan dinsdag na de derde dag op het EK zeilen 49er en Nacra 17 in het Poolse Gdynia op de 22ste plaats.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers rukken op naar plek 22 op EK zeilen

© BELGA

Het Belgische duo had de openingsdag afgerond op plek 50 en bezette na de tweede dag de dertigste stek. Dinsdag zeilden Lefèbvre en Pelsmaekers in moeilijke weersomstandigheden naar een zesde, elfde, vijfde en zevende plaats. Na tien regatta's verzamelden ze 80 punten en verzekerden ze zich zo van hun plekje in de Gold Fleet (top 25). Die zal later voor de medailles strijden. De leiding is in handen van de Polen Lukasz Przybytek en Pawel Kolodzinski (30 punten).

In de Nacra 17 werd dinsdag slechts één regatta afgewerkt. Jan Heuninck en Anouk Geurts, 40ste, moesten een plek prijsgeven. Isaura Maenhaut en de Spanjaard Oriol Mahiques behielden hun 45ste stek.

Vrijdag vindt de medaillerace plaats, waarin de tien besten uit de Gold Fleet het in één regatta tegen elkaar opnemen. In de medaillerace zijn dubbele punten te verdienen.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!