Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers negentiende op EK zeilen 49er

© belga

Zondag was het de laatste zeildag van het Europees kampioenschap 49er en 49er FX in het Britse Weymouth.

Na een week metgevarieerde weersomstandigheden is het 49erteam van Oostendenaar Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers als negentiende geëindigd met 190 punten. Voor Yannick en Tom was het de tweede keer dat ze zich konden kwalificeren voor de gold fleet op een EK. Dit jaar wisten ze zelfs hun tweede race in de gold fleet te winnen. Naast het EK 49er vond in Weymouth tegelijkertijd het EK 49er FX plaats. Bij de dames was er met Isaura Maenhautmet Anouk Geurts een team. Zij finishten hun eerste EK in de 49er FX op de 44ste plaats met 233 punten en werden 9de in de categorie onder 23 jaar.

Maandag 20 mei starten de races van het Europees Kampioenschap Senior Laser Radial en Laser Standard in Porto.Emma Plasschaert uit Oostende en Maité Carlier uit Bredene strijden in de Laser Radial Women met 121 zeilsters om de medailles.

William De Smet komt samen met Oostendenaar Wannes Van Laer in actie in deLaser Standard. Met 163 deelnemers is sterk deelnemersveld verzekerd.

Bij de Laser Radial Men starten Simon De Gendt uit Oostende en Jan Heuninck. Zij vallen hier ook in de categorie jonger dan 21 jaar. Simon en Jan varen tegen 40 andere zeilers. Op zaterdag 25 mei worden nabij de Portugese stad de medailleraces gevaren.