Winst voor Thomas Dekeyser en Veerle Dejaeghere in Dwars door Aartrijke

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

86 mannen en 26 vrouwen liepen de 9 km uit van Dwars door Aartrijke, die na één jaar onderbreking voor de 2de keer plaats vond. Samen gaf dat 112 aankomsten of 52 meer dan bij de première in 2016.

Alexander Diaz Rodriguez bleef weg. De provinciale crosskampioen meldde zich één dag eerder af. In zijn afwezigheid voelde zich een viertal geroepen voor de zege. Stein Vinck haakte als eerste af. De Brugse buschauffeur bleek nog niet voldoende hersteld van een bronchitis. Hij werd 4de. Loewis Kinget viel als volgende uit de boot. De 21-jarige Bruggeling liep pas zijn 2de wedstrijd in 3 maanden. Hij nam vooral vakantie. Loewis Kinget haalde als 3de wel het podium. Thomas Dekeyser ging op zijn elan door. De 21-jarige Koekelarenaar, die in juni zijn leraarsdiploma behaalde, traint volop voor het komende veldloopseizoen. Hij loste in de slotronde Jimmy Bultinck, die 2 jaar geleden 3de werd en deze keer als 2de aankwam. Thomas Dekeyser sloot af met 18″ voorsprong.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Veerle Dejaeghere. De 45-jarige Ardooise liep een dag eerder bij de Ekiden Marathon aflossing in Brussel als 2de loopster van een Roeselaars zestal de 10 km 34’46” en duldde enkel nationaal wegkampioene Nina Lauwaert voor zich. “34’46”! Dat kan niet. Ik ben zo snel niet meer en zeker niet op zo’n golvend parcours. De afstand bedroeg geen 10 km,” was haar bescheiden reactie. Zij duldde in Aartrijke slechts 8 mannen voor zich en snelde de evenmin vlakke 9 km af in 31’13”. Aalterse Gwendolyn Dedeyne, een week eerder in Beernem 3de, volgde als 2de vrouw op 1’37”. Melissa Nobus liep als 3de 3’44” later binnen. Brugse masters deden het bij de vrouwen op de kortste afstanden. Eva Logghe, een moeder van 3 kinderen, won de 3 km. Beryl Otieno, een 44-jarige geboren en getogen Kenyaanse, die op school kennis maakte met het afstandslopen en na haar huwelijk in Brugge belandde, won de 6 km.

Varsenarenaar Wim Darthet en Assebroeknaar Tim Van Leirsberghe beten bij de 3 km en de 6 km voor mannen de spits af.

(HV)