West-Vlamingen zijn Belgisch skatekampioen

Lore Bruggeman in actie. © GF
Redactie KW

Onder de hangars van de Jordaenskaai, naast het Steen in Antwerpen, hebben deze maand drie skateboardwedstrijden plaats op een professioneel street-parcours. De Belgian Skateboard Association zorgde zaterdag voor het Belgisch kampioenschap. Axel Cruysberghs uit Poperinge en Lore Bruggeman uit Deerlijk pakken de nationale titel.

Elke skater kreeg een minuut om op een parcours met rails en schansen met trucs uit te pakken. Tijdens het BK streden de deelnemers niet alleen voor de Belgische titel, maar ook voor de kans op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Vanaf januari 2019 tot midden 2020 zullen er een aantal nationale en internationale selectiewedstrijden georganiseerd worden waar punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst. Het BK Skateboarden Street bepaalde de selectie voor de eerste selectiewedstrijden.

De nationale titel bij de mannen was in Antwerpen voor Axel Cruysberghs, een profskater uit Poperinge die al twee jaar in Californië woont. Hij won met een score van 100,32 punten voor Simon Deprez uit Zwevegem (88,49 punten) en Phil Zwijsen (86,11). Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Lore Bruggeman uit Deerlijk met een score van 60,59 punten voor gewezen prof Evelien Bouilliart met 28,79 punten en Sarah De Laet (22.80). Bruggeman en Cruysberghs kregen elk als prijs een cheque van 1.200 euro. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier