West-Vlamingen scoren goed op motorcross in Herzele

Jonas Dockx haalde het bij de Nationalen 500cc. © GC

De jaarlijkse motorcross op het gekende terrein ‘Hof ter Gote’ in het Oost-Vlaamse Herzele heeft alle records verpulverd betreft deelname van piloten. Zaterdag 4 mei liefst 147 jeugdrijders bij VJMO aangevuld met 15 van de Waalse bond PCNA en een deel Pitbikes en oud-zijspanrijders zodat de wijzer op 200 kwam te staan. Zondag was het een topdag met 510 rijders op de afspraak zodat het druk was voor het bestuur MCLB en medewerkers. Alles verliep echter in goede orde zodat het bestuur een pluim verdient voor de organisatie.

Een zestal solorijders mochten zondag met de hulde op het hoogste schavotje als winnaar in hun categorie. Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde)werd winnaar bij de Internationalen 250cc met dubbele reekszege. Tussen de zware motoren werd hij in beide reeksen afgevlagd op de vijfde stek na twee knappe races op het moeilijke technisch circuit. Woby telt 15 punten voorsprong in de stand voor het B.K..

Greg Demeulemeester (Kerckhove) was opnieuw de beste bij de Inters Open B in beide reeksen met finish op de tiende en elfde plaatsen. Hij mocht dan ook weer op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker en is riant leider in de tussenstand B.K. met 13 punten bonus op Greg Vullers (Dentergem) die zondag tweede werd met dubbele tweede stek bij deze Inters B, en driedubbele derde plaats voor Damon Tanghe (Ooigem).

Jonas Dockx (Diksmuide) mocht met de bloemen huiswaarts na zijn zege bij de Nationalen 500cc. Hij legde beslag op de tweede plek en reekszege. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) was andermaal een maatje te sterk voor de concurrentie en pakte opnieuw uit met dubbele reekszege bij de Nationalen 250cc. De tweede plaats was voor Jens Van Laere en de derde plaats en driedubbele derde plaats voor Niel Vandevelde uit Ooigem.

Avo Tack (Oostrozebeke) was present bij de Juniors 250cc en mocht met de hulde ook weer op het hoogste trapje staan als winnaar. Hij legde beslag op de tweede plaats in de eerste reeks en kwam als winnaar over de finish na de pauze. Emiel Soens (Zwevegem) bezette de derde podiumplaats bij de Juniors 250cc met de derde en tweede plaatsen. Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) werd tweede in de eindstand bij de Beloften met dubbele derde plaats in de reeksen.

Gerdy Bouton (Zuidschote) werd andermaal de beste bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar), in de eerste reeks moest hij alsnog vrede nemen met de tweede plaats, maar na de pauze was hij alweer de primus. Bij deze werd Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) tweede in de eindstand met gelijk aantal punten met de reekszege en tweede plek, maar tien seconden langer onderweg in de tweede manche. De derde podiumplaats was voor Kaël Pizzy (Deerlijk) met de derde en vierde plaatsen.

Jethe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) werd tweede in totaal bij de Nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar) met dubbele derde plaats. Lothar Desmet (Pittem) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar) en kwam als derde onder de geblokte vlag in de tweede manche, goed voor de tweede eindstek, en de derde podiumplaats voor Cisse Haelewyn (Lichtervelde) met de vierde en tweede plaatsen. Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd opnieuw derde in de eindstand bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) met de zesde en derde plaatsen in zijn reeksen.

Bij de vierwielers podium voor Niels De Winter uit Desselgem met driedubbele derde plaats bij de Quads A (18-31 jaar), en Axel Volckaert (Zonnebeke) bij de Quads B (14-18 jaar en +31 jaar), hij legde beslag op dubbele derde plaats in de reeksen, goed voor de tweede eindstek.

Zijspannen

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden tweede in de eindstand in groep A met de tweede en derde plaatsen achter Siongers die beide reeksen op zijn naam schreef. Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) legden beslag op de derde en tweede plaatsen en waren zes seconden langer onderweg dan Delmotte en pakten daarmee de derde eindstek in groep A. In de tussenstand van het B.K. leidt Siongers met 109 punten, voor Soetaert met 106, en Delmotte met 105p.

Arne Demeulemeester – Michael Dhondt (Meulebeke) werden in beide reeksen als vijfde afgevlagd tussen de A-rijders, telkens als reekswinnaars groep B, en eindwinnaars. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden tweede in groep B met de derde en tweede plaatsen, zij legden beslag op de zevende en zesde plaatsen tussen de A’s. In de stand B.K. leidt Demeulemeester met bonus van 10 punten op Daen Valcke.

Volgende afspraak in Oostrozebeke bij de Verre Ginstecrossers, de club van Marc Verbrugghe en co, op het terrein in de Gentstraat op de grens Oostrozebeke-Meulebeke. Proeven B.K. voor Nieuwelingen A en Experten, Nieuwelingen C en Dames, Nieuwelingen 250/500cc, Juniors en Nationalen 500cc, Internationalen en Zijspannen.